Dura lex, sed lex.

Subforum dedicat posibilelor imbunatatiri ale legislatiei.

Re: Dura lex, sed lex.

Mesajde Ferdinand » Vin Feb 20, 2015 3:57 pm

Mai avem putin si dupa "examen" si "intrarea in asociatie" mai bagam cip-uirea detectoristului(similar cu a bovinelor), ITP si RCA(raspundere civila arheologica) sau full Casco...pt tezaure.
Avatar utilizator
Ferdinand
 
Mesaje: 74
Membru din: Mie Dec 11, 2013 1:31 pm
Localitate: brasov
Detector: Garrett AT PRO

Re: Dura lex, sed lex.

Mesajde Cornelius » Vin Feb 20, 2015 8:58 pm

Ferdinand scrie:Mai avem putin si dupa "examen" si "intrarea in asociatie" mai bagam cip-uirea detectoristului(similar cu a bovinelor), ITP si RCA(raspundere civila arheologica) sau full Casco...pt tezaure.


Salut.

Da si tu o idee intai, apoi prezinta propria solutie in ceea ce-i priveste pe oportunisti si dupa aia poti critica.
Vezi tu, legislatia trebuie sa acopere toate aspectele , nu se face doar pentru o anumita categorie.
Ce-i rau in intrarea in asociatie?
Englezii la care facem referinta (mai bine zis faceam...observ ca starea asta de confuzie place din ce in ce mai mult) au cluburi si federatii, ce poate fi negativ in asta?

Te rog, fii rezonabil si incepe cu inceputul, critica e usoara...arta este grea :D
Avatar utilizator
Cornelius
 
Mesaje: 283
Membru din: Joi Noi 21, 2013 9:46 pm
Localitate: Mangalia
Detector: ACE 250, AT GOLD

Re: Dura lex, sed lex.

Mesajde didius iulianus » Joi Ian 28, 2016 2:57 pm

nu am mai intrat pe forum de ceva vreme, fiind mai activ pe alt forum sub acelasi pseudonim. cu regret constat ca si aici e aceasi situatie. ar trebui sa vedem care este scopul nostru comun si anume exercitarea hobby-ului numit MD in conditi corecte si mai ales legale. sustin ca organizarea in asociatii si intr-o federatie nationala care sa ne reprezinte ar fi o situatie benefica.ca si propuneri concrete:posibilitatea de-a preda catre oricare muzeu(local, judetean , national) piesele descoperite alternativ cu posibilitatea predarii catre directia de cultura si eventual primar;largirea termenului de predare(5 zile e rezonabil);stabilirea unor criterii clare de preluare a pieselor(vechime, raritate, stare de conservare, etc);publicarea siteurilor arheologice cu date de identificare si eventual conturul acestora;mentinerea recompensei(personal am predat multe piese dar nu am cerut niciodata recompensa).chiar daca propunerile au mai fost vehiculate pe forum, la apreciez ca fiind ok.
didius iulianus
 
Mesaje: 40
Membru din: Sâm Mar 08, 2014 4:08 pm
Detector: minelab explorer II

Re: Dura lex, sed lex.

Mesajde digger » Sâm Feb 06, 2016 7:20 pm

didius iulianus scrie:nu am mai intrat pe forum de ceva vreme, fiind mai activ pe alt forum sub acelasi pseudonim. cu regret constat ca si aici e aceasi situatie. ar trebui sa vedem care este scopul nostru comun si anume exercitarea hobby-ului numit MD in conditi corecte si mai ales legale. sustin ca organizarea in asociatii si intr-o federatie nationala care sa ne reprezinte ar fi o situatie benefica.ca si propuneri concrete:posibilitatea de-a preda catre oricare muzeu(local, judetean , national) piesele descoperite alternativ cu posibilitatea predarii catre directia de cultura si eventual primar;largirea termenului de predare(5 zile e rezonabil);stabilirea unor criterii clare de preluare a pieselor(vechime, raritate, stare de conservare, etc);publicarea siteurilor arheologice cu date de identificare si eventual conturul acestora;mentinerea recompensei(personal am predat multe piese dar nu am cerut niciodata recompensa).chiar daca propunerile au mai fost vehiculate pe forum, la apreciez ca fiind ok.


N-am prea înţeles ce situaţie e (şi) aici, pe lângă alt forum unde înţeleg că sunteţi (mai) activ.E aici o secţiune mai veche cu nişte puncte de vedere ale unor membri şi în mod firesc, nu e nici nevoie ca acestea să fie în consens.Toate opiniile sunt binevenite, dar mă îndoiesc că cineva angrenat în elaborarea unui nou cod al patrimoniului va ţine cont de ele şi le va implementa.Nu deţine nimeni monopolul unei organizări într-un ONG.Aşa cum au făcut-o câteva persoane ce au înfiinţat "Pro Detecţia", o pot face şi alţii în alte regiuni ale ţării.Ca de exemplu chiar şi dumneavoastră şi/sau cei de pe un alt forum unde activaţi sau oricine altcineva.Vă doresc mult succes !
"You laugh at me because i'm different , I laugh at you because you're all the same"
Avatar utilizator
digger
 
Mesaje: 447
Membru din: Joi Noi 21, 2013 1:49 am
Localitate: Topliţa jud.Harghita
Detector: Garrett GTI 2500 , Detech EDS Plus II

Anterior

Înapoi la Propuneri legislative

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron